top of page
  • Foto van schrijverBSO de Bezige Bij

Welke contractsoorten bieden jullie aan?

Bijgewerkt op: 3 jun.

Steeds meer mensen weten BSO de Bezige Bij te vinden. We krijgen telefoontjes, mailtjes en ook goede vragen van ouders. Naar aanleiding van één van deze mailtjes hebben we een kopje koffie gedronken met een ouder. Deze ouder werkt in een sector met wisselende diensten waardoor ze veel behoefte heeft aan flexibiliteit. Zo kwam al snel de vraag: "welke contracten bieden jullie aan?". Dat leggen we graag duidelijk uit!


Bij BSO de Bezige Bij werken we met 4 contracten: 51 weken, 48 weken, 40 weken en dus ook een flexibel contract. De eerste 3 contracten zijn vrij simpel. Je krijgt 51, 48 of 40 weken per jaar opvang op de dagen die we hebben afgesproken. Op sommige weken komen de kinderen dan niet naar BSO de Bezige Bij, dit zijn de weken van de schoolvakanties. Bij het flexibel contract spreken we een aantal dagen per maand af. Dat aantal dagen plannen we samen in zodra je rooster bekend is, maar altijd uiterlijk een maand vooraf (dan kunnen wij ook op tijd met onze medewerkers een goede planning maken). Dit contract kan ook afgesloten worden met alleen vakantieopvang.

Hieronder geven we per contract wat extra informatie en een voorbeeld. Mocht je vragen hebben, eens willen bellen of op de koffie komen, stuur dan een mail naar info@bsodebezigebij.nl of vul het contact formulier in.


51 weken contract

Het contract met de meeste zekerheid. Kinderen met dit contract kunnen 51 weken per jaar op de afgesproken dagen naar BSO de Bezige Bij komen. De week tussen kerst en oud en nieuw zijn we gesloten. Zoals overal zijn we de nationale feestdagen en carnavalsmaandag en -dinsdag ook gesloten. Bij dit contract zitten studiedagen en vakantiedagen bij de prijs per maand in begrepen. Dat betekent dus dat voor die ochtenden geen extra bedrag in rekening wordt gebracht. Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag.

Bijvoorbeeld: Je hebt 2 kinderen op de basisschool. Jij en je partner werken allebei in sectoren die niet met schoolvakanties werken. Op dinsdag, donderdag en vrijdag hebben jullie opvang nodig. Jullie kiezen voor een 51 weken contract voor dinsdag, donderdag en vrijdag. De eerste studiedag valt op een dinsdag. Jullie kinderen kunnen ook op die studiedag vanaf 7u gewoon bij BSO de Bezige Bij terecht. Deze ochtend brengen wij niet extra in rekening. Ook bijvoorbeeld de meivakantie kunnen de kinderen op dinsdag, donderdag en vrijdag bij ons terecht vanaf 7u. Ook die ochtenden brengen wij niet extra in rekening.


48 weken contract

Het 48 weken contract is vergelijkbaar met het 51 weken contract. Kinderen met dit contract komen 48 weken per jaar op de afgesproken dagen naar BSO de Bezige Bij. De 3 weken van de bouwvak en de week tussen oud en nieuw blijven de kinderen met een 48 weken contract thuis. Ook bij dit contract zitten studiedagen en vakantiedagen bij de prijs per maand in begrepen. Dat betekent dus dat voor de ochtenden van vakanties of studiedagen geen extra bedrag in rekening wordt gebracht. Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag.

Bijvoorbeeld: jij of je partner werkt fulltime in de bouw, de ander werkt 3 dagen (maandag, dinsdag en vrijdag) in een sector die niet met schoolvakanties werkt. Je kunt het wel zo regelen dat je allebei de bouwvak vrij bent. Je kind zit in op de basisschool en jullie kiezen voor een 48 weken contract. Jullie kind komt op maandag, dinsdag en vrijdag naar BSO de Bezige Bij. In de week tussen kerst en oud en nieuw en de 3 weken van de bouwvak komt je kind niet naar BSO de Bezige Bij. De eerste studiedag valt op een dinsdag. Je kind kan ook op die studiedag vanaf 7u gewoon bij BSO de Bezige Bij terecht. Deze ochtend brengen wij niet extra in rekening. Ook bijvoorbeeld de meivakantie kunnen de kinderen op dinsdag, donderdag en vrijdag bij ons terecht vanaf 7u. Ook die ochtenden brengen wij niet extra in rekening.


40 weken contract

Het 40 weken contract is ideaal voor ouders die met de schoolvakanties mee kunnen doen. Kinderen met dit contract komen in de schoolweken naar BSO de Bezige Bij. De schoolvakanties en op nationale feestdagen komen deze kinderen niet naar BSO de Bezige Bij.

Let op; de uren die extra nodig zijn vanwege een studiedag of omdat ze eerder uit zijn worden wel apart in rekening gebracht.


Flexibel/vakantie contract

Het flexibel contract biedt de meeste mogelijkheden voor ouders die onregelmatig werk hebben. Bij het flexibel contract spreek je een aantal (min. 3) middagen per maand opvang af. Dit is je "flextegoed". Als je dus 5 dagen per maand opvang nodig hebt, krijg je per kalenderjaar  (12x5=) 60 dagen flextegoed. Je geeft een maand vooraf door welke middagen je kind naar de opvang zal komen. Natuurlijk verwachten we dat je kind per maand ongeveer de afgesproken middagen komt (5 dagen in het voorbeeld), maar we begrijpen het als je een maand wat meer of minder dagen nodig hebt, als je dit op tijd aangeeft, denken we graag mee. Mocht je niet het hele flextegoed opmaken, dan komen deze per 31 december te vervallen. Dit flexibel contract is (zoals de naam zegt) erg flexibel, we snappen het als je hier vragen over hebt, neem vooral contact met ons op door te mailen (info@bsodebezigebij.nl) of een bericht via de website te sturen.


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page