top of page
  • Foto van schrijverBSO de Bezige Bij

De eerste workshops zijn bekend!

Bij BSO de Bezige Bij praten wij veel over de verschillende workshops die wij gaan aanbieden. We willen kinderen in aanraking laten komen met die dingen die thuis en op school wat moeilijker te regelen zijn. We zijn de eerste samenwerkingen aan het regelen en de eerste workshops zijn bekend! Dat vinden we heel gaaf en delen we graag met jullie. Hieronder een overzicht van de eerste workshops die ingepland staan.


  • Schminkworkshop (week 1) Tijdens onze feestelijke openingsweek bieden wij de kinderen een schminkworkshop aan. De jongste kinderen worden geschminkt en de oudere kinderen leren hoe ze op een leuke manier iemand kunnen schminken.

  • Mozaïekworkshop (week 2) De kinderen kunnen van mozaïek hun eigen mooie kunstwerk gaan maken. Eerst maken ze een ontwerp op hun plankje en vervolgens mogen ze de mooiste stenen erop gaan plakken.

  • Oude spullen demonteren (week 3) Spullen uit elkaar halen (demonteren) is leuk en ook nog eens heel leerzaam! Door spullen uit elkaar te halen, kom je erachter wat er allemaal in zit en hoe het eigenlijk werkt! De jongste kinderen halen een stuk speelgoed uit elkaar en de oudere kinderen gaan aan de slag met een oud apparaat. Wie lukt het om het ook weer in elkaar te zetten?

  • Sportworkshop (week 4) Wat dit precies wordt houden we nog even geheim. Maar dat het super leuk wordt is zeker. Heb jij de kracht en het uithoudingsvermogen voor deze workshop?

  • Boetseerworkshop (week 5) In deze workshop gaan de kinderen leren hoe ze met klei echt kunnen boetseren. Hoe leuk is dat?! Leer je lievelingsdier te boetseren of misschien wel een portret van jezelf.

  • Draadfiguren maken (week 6) De kinderen kiezen een leuk figuur uit en hiervan gaan ze de omlijning timmeren in een plankje. Vervolgens mogen ze deze met draad helemaal gaan 'inkleuren'. Op die manier maken de kinderen allemaal hun eigen draadfiguren en hebben ze een mooi nieuw kunstwerk.


Uiteraard mogen alle kinderen bij BSO de Bezige Bij zelf kiezen of ze mee doen met de workshop of niet. Naast de workshops hebben wij iedere week uiteraard nog veel meer leuke dingen klaarstaan die de kinderen na schooltijd kunnen doen. Met strijkkralen werken, just dance doen of lekker buiten spelen bijvoorbeeld.


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page