top of page
  • Foto van schrijverBSO de Bezige Bij

Al je vragen bij elkaar!

Zaterdag 29 juni hadden we de open dag bij BSO de Bezige Bij. Wat hebben we genoten van alle positieve reacties! We hebben veel kinderen ontmoet die al aangemeld zijn en ook hebben we veel nieuwe kinderen leren kennen. Zij hadden ook allemaal hun ouders meegenomen die goede vragen hadden. In deze blog willen we de belangrijkste vragen die tijdens de open dag voorbij kwamen nog eens beantwoorden. 


Sporten jullie ook?

Jazeker, maar niet alléén maar sport! Elke week organiseren we workshops waar alle kinderen aan mee mogen doen. We vinden het belangrijk om een divers en uitdagend aanbod neer te zetten. Kinderen komen vaak al in aanraking met voetbal, trefbal en apenkooien, maar bij BSO de Bezige Bij ontdekken ze ook crossfit, kickboksen, yoga, speksteen bewerken, theater maken, boogschieten, fotograferen, graffiti spuiten en alles er tussen in! Voor ieder wat wils en alle kans om je interesses te ontdekken!


Bij BSO de Bezige Bij hebben we een leuk en divers aanbod van activiteiten: Je ontdekt van alles en dan nog wat!


Wow! Dat is veel!

Dat klopt en daar worden wij heel enthousiast van, maar natuurlijk hebben kinderen altijd een eigen keus! Ze mogen meedoen, maar moeten dat natuurlijk niet. Onze pedagogisch medewerkers gaan graag in gesprek met de kinderen. Soms durven kinderen iets nog niet, dan gaan we samen op zoek naar een aanpassing om het toch met zelfvertrouwen te doen. Soms lijkt het voor kinderen gewoon niet interessant en dat mag ook. We gaan dan in gesprek over de wensen van het kind en kijken of we het aanbod kunnen aanpassen of hoe we het leuker kunnen maken. En soms is een kind gewoon eventjes helemaal op! Ze moeten de hele dag al hard werken op school en soms moeten ze ook nog naar judo, voetbal of scouting! Ze willen dan liever lezen, met lego bouwen, buitenspelen of kleuren. Dat is natuurlijk ook mogelijk! We hebben enorm veel leuk spel- en speelmateriaal.   


Bij BSO de Bezige Bij weten we dat je interesses en enthousiasme niet ontwikkeld onder dwang, dus: 

Alles kan, niks moet en niksen mag!


Lukt dat allemaal in de Koppellinck?

Jazeker! Dat is juist het fijne aan BSO de Bezige Bij. We huren een vaste ruimte in MFC de Koppellinck. Zo kunnen de kinderen direct vanuit school het gebouw doorlopen naar ons. Ze blijven dus in de bekende en vertrouwde omgeving. Gelukkig is er in en om de Koppellinck veel ruimte voor al onze activiteiten. Er is een gymzaal, een buitenruimte en een groot podium voor de creatieve activiteiten. De kinderen hoeven gelukkig niet van hot naar her. Ook de ouders krijgen duidelijkheid. We zorgen dat uw kind altijd wordt opgehaald bij onze vaste locatie. Ook als we een keer wel naar de speeltuin gaan of in de vakantie een uitstapje hebben.


Bij BSO de Bezige Bij weten we dat kinderen en ouders profiteren van regelmaat en duidelijkheid, dus: 

Altijd op één plek, wel zo duidelijk!


Leuk, wij komen ook. Maar welk contract past bij ons?

Dat is een hele goede vraag! We hebben verschillende soorten contracten. Van flexibel en alleen in de vakanties tot een “gewoon” 40, 48 of 51 weken contract. De prijzen op onze site zijn bruto-prijzen, een groot deel hiervan krijgt u via toeslagen weer terug. Dit is afhankelijk van je (gezamenlijk) jaarinkomen. Op toeslagen.nl kun je dit berekenen.

Natuurlijk past niet ieder gezin in een standaardcontract. Soms weet je vooraf al dat je behoefte hebt aan vastigheid met een 40 weken contract en dat je alleen in de meivakantie nog 2 dagen nodig hebt. Bij BSO de Bezige Bij denken we graag met de ouders mee. We rekenen samen door wat het meest voordelig is en wat het beste bij jullie situatie past. 


En als we ons een keer afmelden?

Dat kan natuurlijk ook! In principe betaal je voor het beschikbaar maken van een plek voor je kind, maar we begrijpen het dat je kind ook een keer verkouden wordt en niet kan komen of dat je een vakantie, uitje of iets anders hebt! De gemiste dag kun je “meenemen” en inzetten op een ander moment. Hier zijn natuurlijk wel regels aan gebonden. Zo kun je ze niet eindeloos bewaren en moet er op een andere dag nog wel een plekje zijn, maar daarover gaan we graag in gesprek. Die afspraken lichten we graag toe!Wil je weten wat er mogelijk is of heb je nog meer vragen? Stuur een mail naar info@bsodebezigebij.nl of kijk




Bij BSO de Bezige Bij sluiten we aan bij de behoeften van het gezin. 

Samen goed geregeld, dat werkt! 


Mocht je de open dag gemist hebben en toch nog vragen hebben of de ruimte eens willen zien, dan kun je altijd een telefonische afspraak of een afspraak op locatie maken. We zijn erg enthousiast over onze BSO en onze plannen en we delen ze graag met je.


Tot ziens bij BSO de Bezige Bij


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page